BMCN Familiedag 2018

Op zondag 13 mei 2018 organiseert de BMCN weer een familiedag met spelletjes voor uw hond, gedragstest, barbecue, springkussen voor de kids enz

Meer informatie

BMCN

 flyer-familiedag-2018-klein

Winterwandeling2018

Beste Bullmastiff Liefhebbers,

We willen u , liefhebber van de Bullmastiff graag uitnodigen om deel te nemen aan de BMCN Winterwandeling.
Deze zal plaatsvinden op zondag 14 januari 2018 . De tocht is een leuke manier om ( weer ) in contact te komen met mede enthousiasten en hun honden . De ontvangst is vanaf 11.30 op het parkeerterrein van het Leenderbos in valkenswaard, onderaan vindt u een link met routebeschrijving.
Er zal die dag worden gezorgd voor een lekkere bak koffie of thee met iets lekkers voor bull en baas.

De winterwandeling is een gezellig evenement voor jong en oud en natuurlijk ook voor alle viervoeters. Lid of geen lid van de BMCN dat maakt niet uit. Wel willen we vragen of iedereen die wilt komen zich even via onderstaande link kan inschrijven.

 

 

Lees meer: BMCN Winterwandeling 2018

Sinds een paar jaar organiseert de BMCN weer regelmatig een wandeling voor leden en niet-leden.
Het is een leuke manier om ( een deel van ) onze leden te ontmoeten en ook om andere Bullmastiff liefhebbers te leren kennen.
We hebben gemerkt dat de wandelingen in het midden van het land het drukst bezocht worden. Er komen mensen uit alle hoeken van het land om gezellig met ons mee te wandelen.
Vaak zien we na een wandeling de vraag ( meestal van niet-leden )voorbij komen wanneer we eens in bijvoorbeeld Zeeland gaan wandelen. De reden dat we dit niet doen, is omdat iemand die uit Groningen of Limburg komt, dan wel heel ver moet reizen en we dus een lagere opkomst zullen hebben.
Natuurlijk staan we open voor andere mooie plekken om te wandelen, dus als er iemand een goed idee heeft, laat het ons weten!

In de Soesterduinen mochten we dit keer 23 Bullmastiffs en een paar honden van een ander ras verwelkomen. Voordat we begonnen aan de wandeling, hebben we eerst nog even een groepsfoto gemaakt, wat een prachtig gezicht zoveel Bullen bij elkaar.
En toen gingen de meeste riemen los en renden en speelden alle bullen door elkaar, ongelooflijk hoe goed ze met elkaar omgaan, ook in zo’n grote groep. Wat ben je dan trots op dit mooie ras.
Lekker rennen en spelen in het zand, zorgde ervoor dat hond en soms ook baas flink wat energie kwijtraakte. Gelukkig was daar aan het einde van de wandeling een lekker warme kop koffie of thee met een heerlijk stuk Limburgse vla.
Bij het vertrek kreeg iedereen nog een goed gevuld tasje mee van Hondenspecials.nl.
Bij deze nogmaals iedereen bedankt voor de fijne middag en geniet samen met ons nog even na van de mooie foto’s.


Een veel besproken onderwerp in allerlei media is het rapport van de Raad voor Dierenaangelegenheden inzake “Hondenbeten aan de kaak gesteld”.
Ook de Bullmastiff staat op de lijst van de Hoog Risico Rassen.
Natuurlijk hebben wij als rasvereniging niet stilgezeten. We zijn begonnen met het zorgvuldig doornemen van het gehele rapport en hebben hier uitgebreid aantekeningen bij gemaakt en zeer zeker ook onze vraagtekens gezet bij de totstandkoming van allerlei aannames in het rapport en de lijst HR rassen.
De Raad van Beheer heeft een goed onderbouwde eerste reactie op het rapport gemaakt en vandaag 10 april 2017 zal er een bijeenkomst gehouden worden in Woudenberg, waarbij de Raad van Beheer en diverse rasverenigingen van de betrokken rassen in overleg zullen gaan en zullen proberen een gezamenlijk standpunt in te nemen.

Omdat dit onderwerp iedere Bullmastiff eigenaar treft en veel mensen zich zorgen maken, zullen wij op deze pagina alle informatie die bij ons bekend is bij elkaar zetten.

Via onderstaande link vindt u onder andere het rapport van de RDA, de reactie van de Raad van Beheer.
Een samenvatting van de bijeenkomst van 10 april 2017 van de Raad van Beheer, waar het bestuur van de BMCN bij aanwezig zal zijn, zal zo spoedig mogelijk geplaatst worden.

https://www.houdenvanhonden.nl/over-ons/standpunten-persberichten-publicaties-en-lezingen/

Heeft u vragen over dit onderwerp? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Flyerkcm2016

Op zondag 4 december organiseert de BMCN de jaarlijkse kampioenschapsclubmatch.

Vanaf vandaag is de inschrijving voor de show geopend.

 

 

Lees meer: BMCN kampioenschapsclubmatch 2016

Subcategorieën

De onderstaande reuen zijn van onze leden en aangekeurd door Bullmastiff Club Nederland. Zij hebben het recht zich als zodanig naar de buitenwereld kenbaar te maken.

Onderstaande fokkers cq. liefhebbers zijn lid van de BMCN Bullmastiff Club Nederland en hebben het recht zich als zodanig naar de buitenwereld kenbaar te maken.
De nestjes zijn gefokt volgens de fokvoorwaarden van Bullmastiff Club Nederland.

Bij de zoektocht naar een geschikte pup kan veel op u af komen.
Om u hierbij te helpen, vindt u via deze link veel informatie over waar u op kunt letten bij het zoeken naar de juiste pup!

Bekijk hier de puppy Checklist!

Onderstaande fokkers cq. liefhebbers zijn lid van de BMCN Bullmastiff Club Nederland en hebben het recht zich als zodanig naar de buitenwereld kenbaar te maken.
De nestjes zullen worden gefokt volgens de fokvoorwaarden van Bullmastiff Club Nederland.

Bij de zoektocht naar een geschikte pup kan veel op u af komen.
Om u hierbij te helpen, vindt u via deze link veel informatie over waar u op kunt letten bij het zoeken naar de juiste pup!

Bekijk hier de puppy Checklist!

 
Ga naar boven