BMCN Familiedag 2018

Op zondag 13 mei 2018 organiseert de BMCN weer een familiedag met spelletjes voor uw hond, gedragstest, barbecue, springkussen voor de kids enz

Meer informatie

BMCN Kampioens Clubmatch 13 Mei 2010

Keurmeesters: Mr. C. Quantrill & Mr. G. Slater

Vandaag stond de BMCN Clubmatch weer op het programma, een jaarlijkse terugkerend evenement waar bullmastiff minnend Nederland naar uitkijkt. De laatste jaren is de clubmatch uitgegroeid tot één van de grootste bullmastiff evenementen van Europa. Inschrijvingen van meer dan 100 bullmastiffs is eigenlijk gewoon geworden, waarbij je met name in de baby- en puppyklasse nog steeds de aantallen inschrijvingen ziet groeien. We zijn gestopt met inschrijvingen te accepteren bij het mooie aantal van 116 bullmastiffs, een record voor de clubmatch. Vandaag waren er ook weer veel inschrijvingen uit het buitenland, met name de dubbele CAC's die te winnen zijn voor de beste reu en teef en de aansprekende keurmeesters werken hier duidelijk aan mee. De uitgenodigde keurmeesters kwamen vandaag beide uit Groot Brittannië, Dhr. Quantrill en Slater, beide zeer gerenommeerd onder bullmastiff liefhebbers en zij worden wereldwijd uitgenodigd om te komen keuren.

Voor een buitenshow was het vandaag goed toeven voor de honden. Het was droog en zeker niet te warm.

De baby's mochten als eerste de ringen in, beide klassen waren goed vertegenwoordigd met respectievelijk 16 teefjes en 12 reutjes. Uiteindelijk werd Delaney from Sue's Red Bulls van eigenaar J.M. Rietbergen verkozen to beste baby. In de puppyklasse ging die eer, de beste pup, naar Fullhouse Misha at Mijadora van D. Kuiper-van Helsdingen. De openklasse reuen was ook zeer goed vertegenwoordigd, met maar liefst 17 inschrijvingen was het voor de keurmeester zeker niet makkelijk. Uiteindelijk werd de gestroomde reu Mecseki Zsandar Iron King, van eigenaar H. Wolf, achter het nummer één bordje geplaatst. Bij de jeugdreuen viel deze eer toe aan Harley v.d. Mijadora, van eigenaar H. Pannekoek die hierbij ook gelijk het J-CAC won. De 1e plaats bij de tussenklasse reuen werd opgeëist door The Nightshifts Burning Stuntman van eigenaar J. Slok. Voeg daarbij Harco of the Woodbull Farm van eigenaar F. Loeckx uit de fokkersklasse en CH. Artic Wind of Marconia to Antallis van eigenaar N. Nikolaeva & K. Gerrats uit de kampioensklasse en dhr. Quantrill had zijn handen meer dan vol om hieruit de beste reu te kiezen. Uiteindelijk ging het CAC en werd Mecseki Zsandar Iron King, van eigenaar H. Wolf verkozen tot beste reu. Het reserve CAC ging naar Artic Wind of Marconia to Antallis van eigenaar N. Nikolaeva & K. Gerrats.

Dhr. G. Slater had het vandaag niks makkelijker, ook de klasses bij de teven waren goed bezet. Bij de openklasse teven werd Jazz v.d. Mijadora van eigenaar J. Bourret en D. Kuiper- van Helsdingen verkozen tot eerste. Bij de jeugdklasse werd Curio Perl Iz Mira Antallis van eigenaar K. Gerrats eerste en won zodoende ook het J-CAC. Bij de tussenklasse teven plaatste dhr. Slater Mellow van eigenaar J.P. van Mook-Drenth op de eerste plaats. Honeypie of the Bumblebarns van eigenaar M. Joos werd eerste in de fokkersklasse bij de teven en Ch. The Nightshifts Tropical Breeze van eigenaar M. Botden-v.d. Anker pakte deze plaats in de kampioensklasse. Als toetje mocht de keurmeester vandaag de 10 jaar oude Diamond Hills Z'Babe van eigenaar A.J. Bos, onder luid applaus van het publiek, belonen met 1e plaats uitmuntend in de Veteranenklasse.

De beste teef en het CAC ging naar Ch. The Nightshifts Tropical Breeze van eigenaar M. Botden-v.d. Anker, het reserve CAC werd aan Jazz v.d. Mijadora van eigenaar J. Bourret en D. Kuiper- van Helsdingen toegekend.

De keuze van de BOB en Clubwinnaar van 2010 bleek voor onze keurmeesters een bijna onmogelijke opgave te worden dit jaar. Mecseki Zsandar Iron King en The Nightshifts Tropical Breeze zijn meerde malen betast door de keurmeesters, hebben ettelijke rondjes gelopen, zijn wederom betast, hebben weer gelopen, er was weer overleg door de keurmeesters en nogmaals werd het programma afgelopen van betasten, lopen en overleggen. Dhrn. Quantrill en Slater kwamen er niet uit vandaag. Uiteindelijk werd de hulp in geroepen van dhr. Rooseboom, de keurmeester van de clubmatch van de Mastino Club Nederland welke ook aanwezig was op het terrein van de URV.

Uiteindelijk werd de reu Mecseki Zsandar Iron King, van eigenaar H. Wolf verkozen tot Best of Breed en Clubwinnaar 2010.
Na de zinderende finale heeft het publiek nog mogen genieten van onze kind en hond show. Onze toekomstige handlers deden het uitstekend en het was prachtig om te zien hoe de kinderen zo trots als een pauw de ring rond gaan.

Na een lange dag kon iedereen zijn "eigen" kampioen weer mee naar huis nemen.

De BMCN wil graag iedereen bedanken die deze dag mogelijk hebben gemaakt, de exposanten, de adverteerders, de sponsors, de ringmedewerkers en de keurmeesters.

Maar onze speciale dank gaat natuurlijk uit naar de vrijwilligers die geholpen hebben bij het op- en afbouwen en de medewerkers van de URV die vandaag aanwezig waren.

Wij hopen u volgend jaar allemaal weer te mogen ontvangen op onze kampioensclubmatch.

Het bestuur van de BMCN.

Fotografie: Jeroen Baneman

 

Ga naar boven